2017. szeptember 1., péntek

1939. szeptember 1.


   1939. szeptember 1. Azt beszélik, ezen a napon robbant ki a II. Világháború. Azt sem felejtik el megemlíteni, hogy Németország, esetleg személyesen Adolf Hitler robbantotta ki.




A teljesség igénye nélkül, szerény véleményem szerint:

A II. Világháború olyan egyenes következménye volt az I. Világháborúnak, mint az, hogy ha valamit feldobok, akkor leesik.

- Tehát nem kellett azt annyira kirobbantani, mint amennyire önmagát kirobbantotta.

Németországnak az I. Vh. nyertesei által nem tervezett, nem várt mértékű talpraállása csak gyorsította ezt, mert valós veszélyt jelentett számukra (a győztesek számára) Európában egy erős, önállóan gondolkodó és cselekvő ország.

Különösen nemtetszést váltott ki, hogy más országok, még a későbbi győztes országok lakosainak is sok esetben szimpatikussá vált az önállóságnak a fenti –Rothschildoktól mentesített- változata.

„Ez nem béke, csak fegyverszünet húsz évre” Ezt mondta Ferdinand Foch, s milyen igazat szólt!

  Szóval akárki, akárhogy csűri-csavarja, az a vekker megszólalt ama húsz év múltán, a légvédelmi szirénák és puskalövések hangján, de nem biztos, hogy Németország húzta fel annak idején…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fél zsemle

  Ábrányi Attila: A fél zsemle   Anyák napja van ma, az édesanyáké. Azoké, akiknek a legtöbbet köszönhetjük, bár egy élet kevés hozzá, h...