2018. április 10., kedd

2018. április 8., vasárnap

Géza bácsi megmondja 02


Hát aran’ drága bogaraim, eljött a válogatás, vagy mi a fene napja. Azaz, választás, jól mondod!

És képzeld el, kampánycsend van! Tudod, ez azt jelenti, hogy most takarékra kell tenni a mocskolódást… Te, én megfordítanám! Erre az egy-két napra hadd szóljon, de aztán két választás között kuss! Négy évet végig kéne dolgozni, rendesen, becsülettel! Csak attól félek, hogy akkor senki se akarna bejutni a Parlamentbe. Akkor meg minek lenne a választás?

Mert ha észrevetted te is, hát tolongás az van! Ja. Jobban, mint  amikor leárazás van az ingyenkonyhán! Igaz, ezek is éhesek… Olyan sáskajárást tudnak csinálni, de olyat…!
A választékot egyébként figyeled? Nem a hajamba, ne vicceljél már! Hanem az egyénit! Meg a listát! Meg a lustát…!

Gondoltad volna, hogy ennyien akarnak nálunk másképp ugyanazt? Vagy ugyanúgy mást? Vagy… Te, én már teljesen belegabalyodtam…

Na, nem baj, azért az illúziódat ne engedd, hogy te döntesz! Peersze, te döntöd el, hát nem tudtad?

Odamész, kiválasztod, ikszelsz, aztán kínlódsz tovább. Na, egy egyszerű kis történettel szemléltetem neked, hogy milyen lehetőségeid vannak, hogy ebben a nagy-nagy mennyiségben mennyi meg milyen a színvonal.

Figyelj!

Leszálláshoz készül a repülőgép, mennek a turisták a kis egzotikus szigetre. Azt mondja a stewardess, hogy „No smoking please!” De ilyen szigorúan ám! Hát most őszintén, amelyik már elkezdte szívni, az hadd fejezze be. Ha már egyszer bekapta… Na, szóval ezt mondja a stewardess, utána meg azt, hogy „A sziget nőlakosságának a fele AIDS-es, a fele asztmás!” Egyik pasi megkérdi a másiktól, hogy „Te, ez most mit akart ezzel mondani?”  Mire a másik: „Hogy hogy mit? Hát amelyik köhög, azt b@szhatod!”

A fél zsemle

  Ábrányi Attila: A fél zsemle   Anyák napja van ma, az édesanyáké. Azoké, akiknek a legtöbbet köszönhetjük, bár egy élet kevés hozzá, h...